home about project sponsors contacts
SOS Kinderdorpen

Door de toenemende armoede en de afbrokkeling van de traditionele familiestructuren, belanden heel wat kinderen in Gambia op straat en proberen er te overleven.
Deze toestand zette SOS Kinderdorpen al in 1980 ertoe aan om haar werking in het land op te starten.

In 1981 werd het eerste SOS Kinderdorp opgetrokken in Bakoteh, op ongeveer 18 km van de hoofdstad Banjul. Tegelijkertijd werd een SOS Kleuterschool en een SOS Lagere school gebouwd.

Tijdens de daaropvolgende jaren, kwamen nog verscheidene bijkomende faciliteiten tot stand in de nabije omgeving van het SOS Kinderdorp. Zij richten de aandacht op jeugdwerking en de ondersteuning van jongeren op hun weg naar zelfstandigheid, op onderwijs en medische zorgen.

Wegens het gebrek aan goede medische infrastructuren in Gambia, heeft SOS Kinderdorpen een "SOS Mother and Child Clinic" opgericht voor medische zorgen en raadpleging, in het bijzonder voor zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen.

www.sos-kinderdorpen.be
In samenwerking met de Jammeh Foundation For Peace wordt bij aankomst in Banjul een auto veiling georganiseerd.

De auto's van de deelnemers worden er per opbod verkocht en de opbrengst wordt integraal aan een project dat de deelnemer zelf mee heeft mogen kiezen.

De organisatie zal een lijst publiceren van de veilingopbrengsten van de verschillende voertuigen. De veiling vindt plaats bij het voetbalstadion van Banjul.

Wij zouden met de opbrengst van onze auto's graag de organisatie SOS Kinderdorpen willen ondersteunen.
Antwerpen Banjul
Home | Doel | Project | Sponsors | Contact
designed by us

Bezoek ons op Facebook
Antwerpen Banjul